Soa testen in de buurt van Rotterdam

Woon je in Rotterdam of in de buurt van Rotterdam en wil je laten testen of je een soa hebt? Dan kun je dit op meerdere locaties doen. Maar waar is dit precies mogelijk? En wil je naar de GGD of naar een privé kliniek? We leggen je kort uit wat de voordelen zijn van de verschillende locaties waar je je kunt laten testen op een soa.

Soa test bij de GGD

De meeste mensen gaan voor een soa test naar de GGD. Bij de GGD Rotterdam Rijnmond kun je je gratis laten testen als je binnen een zogeheten risicogroep valt. Je valt in de risicogroep wanneer je homo bent en seksueel contact hebt met andere mannen, wanneer je werkt in de seksindustrie, of wanneer je onder der 24 jaar oud bent. In de laatste categorie vallen zoals je kunt begrijpen veel studenten, wat dan ook de grootste groep is voor het aanvragen van soa testen.

Testen bij een privé kliniek

In Nederland worden de privé klinieken steeds populairder. Dit komt omdat het nadeel van de GGD is dat je vaak op een wachtlijst komt te staan. Dit is natuurlijk niet erg fijn wanneer je denkt dat je misschien een soa hebt en dit snel wilt weten. Bij de GGD kun je dan niet snel terecht.

In Rotterdam kun je ook bij StadsKliniek (https://www.stadskliniek.nl/) jezelf laten testen. Het voordeel is dat je geen wachttijd hebt bij StadsKliniek en dus direct terecht kunt. Ook krijg je de uitslag sneller, namelijk binnen 48 uur. Daarom zien we dat zeker onder studenten die buiten de risicogroepen vallen het steeds gebruikelijker wordt om naar een privé kliniek te gaan. Je betaalt hier voor een soa test 100 euro.

Het is dus voornamelijk afhankelijk van de prioriteit van de test. Wil je gewoon een jaarlijkse check laten verrichten, dan kun je bij de GGD vaak na enige tijd terecht. Wil je direct je uitslag weten? Dan is een privé kliniek voor jou de beste keuze.