Schilder Amsterdam

Schilder AmsterdamEen goede schilder voor uw pand in Amsterdam, hoe kiest u uit het grote aanbod? Ga naar Vonk Schilders, een erkend schildersbedrijf met een jarenlange ervaring, een grote expertise en een groot aanbod aan diensten waardoor u zeker bent van hoge kwaliteit. Of u nu een buitenschilder zoekt of een binnenschilder, een particuliere klant bent of een bedrijf heeft, Vonk Schilders kan u van dienst zijn. Ook grotere instellingen zoals ziekenhuizen, scholen of winkelcentra zijn bij Vonk Schilders aan het juiste adres. Kijk op de website voor meer informatie over al onze diensten of neem contact op voor meer informatie.

Binnenschilder

Uw pand aan de binnenzijde laten opknappen? Misschien bent u verhuisd en zijn de kleuren niet naar uw zin en zijn reparaties nodig. Vonk Schilders zorgt ervoor dat uw woning weer helemaal van uzelf voelt, volledig afgestemd op uw wensen. Natuurlijk helpen wij u graag bij het kiezen van de juiste materialen en kleuren, zodat u tot de uitstraling van de woning komt die u zoekt. Vonk Schilders maakt gebruik van milieuvriendelijke materialen en vakbekwame schilders die plezier hebben in hun werk. Ook voor bedrijven en instellingen voeren wij alle schilder werkzaamheden uit volgens de gemaakte afspraken, Vonk Schilders heeft betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan.

Buitenschilder

Vonk Schilders werkt vanuit Zaandam in een grote regio en komt onder meer ook in de plaatsen Amsterdam en Haarlem. Wilt u uw pand aan de buitenzijde laten schilderen dan nemen wij u dat graag uit handen en kunnen daarnaast tal van andere werkzaamheden voor u verrichten. Zo verrichten wij betonreparaties, plaatsen wij buitendeuren, verzorgen wij de benodigde beglazing en voldoen daarbij aan alle eisen op het gebied van het milieu, de Arbowetgeving en de veiligheid. Wij begrijpen als geen ander dat de uitstraling van uw pand uw visitekaartje is en doen er alles aan om het maximale resultaat te behalen.

Werkwijze Vonk Schilders

Als u belangstelling heeft voor de diensten van Vonk Schilders, dan kunt u contact met ons opnemen voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij komen het liefst naar u toe in Amsterdam, Haarlem of andere plaats zodat we het pand kunnen bekijken. Zo krijgen wij een goed zicht op de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Misschien zijn materialen zoals hoogwerkers of steigers nodig. Wij bespreken uw wensen en eisen, adviseren waar nodig over materialen en kleuren en stellen aansluitend een offerte op die duidelijk en compleet is. Vonk Schilders werk met concurrerende prijzen, heeft vakbekwaam personeel in dienst en komt afspraken na. Meer weten? Bel ons gerust voor vrijblijvende informatie.

Nederlands houten speelgoed

Ikonic Toys Houten Speelgoed

In mijn kindertijd vond ik houten speelgoed al leuk. Ik speelde daar liever mee dan met barbies en LEGO. Houten speelgoed staat erom bekend dat het duurder is dan plastic speelgoed. Maar tegenwoordig zie je het steeds vaker betaalbaar. Een pluspunt hiervan is dat het langer mee gaat! Maar let wel goed op bij de aankoop, er is namelijk veel kwaliteit verschil. Op internet kom je genoeg goedkoop houten speelgoed tegen, maar je zal al snel merken dat het vaak van slechte kwaliteit is. Het gaat bijvoorbeeld splinteren en dat wil je natuurlijk niet.

Vijf redenen om voor houten speelgoed te kiezen

Ben je er nog steeds niet van overtuigd dat houten speelgoed supertof is? Hieronder worden vijf voordelen benoemd.

Mooi

Ten eerste ziet het er mooi uit! Plastic speelgoed kan je huis al snel een rommelige uitstraling geven. Houten speelgoed straalt rust uit, waardoor je woning er meteen rustiger en netter uitziet.

Veilig

Ten tweede houten speelgoed is veilig! Het heeft altijd afgewerkte hoeken en ronde randen. Kinderen die zich bezeren is dus niet mogelijk.

Fantasie en verbeelding

Ten derde prikkelt het de fantasie en verbeelding van kinderen. De kleuren zijn rustig en vaak is het niet helemaal tot in het detail uitgewerkt. Hierdoor zal de fantasie en verbeelding van jouw kinderen extra geprikkeld worden.

Het leeft

Het klinkt gek maar het vierde voordeel van houten speelgoed is dat het leeft. Tijdens het spelen zal hout de temperatuur overnemen van het kinderhandje. Dit is voor een kind een prettig gevoel. Daarnaast zeggen ze dat hout een geur bevat die aanzet tot spelen.

Duurzaam

Het laatste voordeel is dat houten speelgoed duurzaam is. Het is ijzersterk en gaat jaren mee. Natuurlijk heeft het nog veel meer voordelen.

Ikonic Toys

Het bedrijf Ikonic Toys ontwerpt en maakt typisch Nederlands houten speelgoed. Ze laten zich inspireren door de bekende houten treinbaan. Dit speelgoed is ijzersterk, als ontwerp en als speelgoed net als dat van Ikonic toys. Kijk gerust eens op de website en ontdek alle soorten speelgoed die ze hebben. Ook kan je gemakkelijk een bestelling plaatsen. Op social media en in de nieuwsbrief houdt Ikonic Toys bij wat de trends zijn op het gebied van houten speelgoed. Ook hebben ze regelmatig een collectie uitbreiding of mededeling. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief of volg ze op social media.

Nagelstudio Stijl voor de perfecte nagel

Bent u op zoek naar een professionele nagelstudio in de omgeving van Gouda dan bent u bij nagelstudio goudaNagelstudio Stijl in Reeuwijk aan het juiste adres. Wij verzorgen uw handen én voeten en laten uw nagels glanzen. Bij Nagelstudio Stijl kunt u terecht voor onder meer bruidsnagels en gelnagels maar ook voor een manicurebehandeling of een heerlijke voetmassage in onze voetenstoel. Kijk eens op de website voor meer informatie of maak een afspraak. Nagelstudio Stijl is gevestigd in Reeuwijk en bedient de wijde regio waaronder ook Gouda.

Nagelstudio Stijl Gouda en omgeving: handen

De nagels van uw handen en de handen zelf verzorgen wij graag zodat de huid haar soepelheid behoudt en er jong, fris en stralend uitziet. Onze diensten hand -en nagelverzorging bestaan uit de behandeling van probleemnagels en manicure, het aanbrengen van kunstnagels, de verzorging van bruidsnagels en het lakken van natuurlijk nagels. Wij geven uw handen een handbadje, verzorgen uw handen met een scrub en een voedende crème. Nagelstudio Stijl voor de regio Gouda heeft een keuze uit maar liefst 180 kleuren nagellak en werkt ook met gelnagels. Alle producten die wij gebruiken zijn van hoge kwaliteit.

Voetbehandelingen bij Nagelstudio Stijl Gouda

Ook de nagels van uw voeten zijn bij ons in goede handen. Heeft u last van voetproblemen dan kan een manicure behandeling uitkomst bieden. Kies in de zomer voor mooi gelakte teennagels in uw open schoenen voor een zomerse uitstraling. Bij Nagelstudio Stijl voor de regio Gouda kunt u met het hele gezin terecht voor het knippen van uw haar. Kijk eens rond op de website van Nagelstudio Stijl voor informatie over onze diensten en producten of maak een afspraak voor persoonlijk advies. U kunt bij Nagelstudio Stijl ook terecht voor mooie sieraden, cadeaubonnen en voor nagelproducten voor gebruik thuis.

Bekkenscheefstand

Scheef bekkenEen scheefstand van het bekken kan allerlei klachten geven. U ziet het misschien niet, dat scheve bekken, want de afwijking hoeft maar klein te zijn maar toch kan het op allerlei manieren pijn veroorzaken. U vraagt zich misschien af, hoe kom ik dan aan een scheef bekken. Een bekkenscheefstand kan allerlei oorzaken hebben. U kunt zijn gestruikeld of gevallen, het kan worden veroorzaakt door een verkeerde zit- of werkhouding. Ook de klachten die door een bekkenscheefstand worden veroorzaakt lopen uiteen. Uw hele lichaam kan de gevolgen ondervinden van een scheef bekken. Uw lichaam is feitelijk uit balans, met alle gevolgen van dien.

Welke klachten kan een bekkenscheefstand veroorzaken

Een scheef bekken kan leiden tot pijnklachten vanaf het hoofd tot aan de benen. Per persoon zullen de gevolgen van een scheef bekken verschillen omdat iedereen de disbalans op een andere manier compenseert. Compenseert u het scheve bekken vooral met de heupen en de benen dan kan lage rugpijn het gevolg zijn of u zou last kunnen krijgen van restless legs. Als de wervelkolom een enigszins andere stand aanneemt omdat deze draait ter compensatie van het scheve bekken, kunnen weer andere klachten optreden. Denk aan hoge rugpijn, schouderpijn, nekpijn of hoofdpijn en migraine. In dergelijke gevallen zijn het de pezen en spieren die aan de wervelkolom trekken en deze kan daardoor uit balans raken. Ook beknellingen van zenuwen met als gevolg tintelingen in benen en armen (bijv. een hernia) zien we vaak in combinatie met een bekkenscheefstand.

KPR als oplossing bij bekkenscheefstand

KPR (Krullaards Perfect Reset) brengt uw lichaam weer in balans. Met behulp van KPR therapie wordt uw bekken weer in de juiste positie gebracht. KPR therapie bestaat uit een intake en vervolgbehandelingen met behulp van de KPR Plate. Alle behandelingen zijn pijnloos en duren niet lang. In sommige gevallen kunt u (een deel van) de behandeling vergoed krijgen vanuit uw zorgverzekering. Neem contact op met KPR als u meer wilt weten over KPR therapie, vergoedingen en tarieven of direct een afspraak wilt maken. Als uw bekken zijn neutrale positie weer in heeft genomen, kunnen veel of alle pijnklachten verminderen of zelfs verdwijnen.

CE markering handleiding

CE markeringOp veel producten is een zogeheten CE markering te vinden. Deze markering geeft aan dat het product voldoet aan de regels die aan dit product zijn gesteld door de Europese Economische Ruimte. De letters CE staan voor Conformité Européenne, wat betekent dat deze markering in overeenstemming is met de Europese regelgeving.

Voldoen aan dezelfde veiligheidseisen

Bij Manualise krijgen we vaak de vraag aan welke eisen de handleiding van een product moet voldoen als het gaat om CE markering. Deze markering is belangrijk bij het opstellen van een handleiding, omdat het ervoor zorgt dat het handelsverkeer binnen de Europese Economische Ruimte geen belemmeringen ondervindt van de voorschriften van de individuele lidstaten. Dankzij de CE-markering voldoen alle producten met deze markering aan dezelfde veiligheidseisen.

Verschillende productgroepen

Ieder product is anders en behoort bovendien tot een andere productcategorie. De eisen die aan de documentatie en de handleiding van een product worden gesteld, zijn dan ook ingedeeld aan de hand van deze productgroepen. Voor welk product de handleiding ook geldt, hij moet de gebruiker in alle gevallen waarschuwen voor het eventuele gevaar dat het gebruik van het product met zich meebrengt. Natuurlijk brengt een product daarnaast nog wel individuele eisen met zich mee waar rekening mee gehouden moet worden.

Welke eisen zijn op uw product van toepassing?

Om te bepalen welke eisen op uw product van toepassing zijn, moet er worden bepaald welke richtlijnen van toepassing zijn op uw product. Om dit te kunnen bepalen, hebben we bij Manualise een overzicht gemaakt waarin duidelijk staat aangegeven wanneer uw product tot een bepaalde richtlijn behoort en wat de bijbehorende eisen zijn. Met behulp van deze informatie bepaalt u aan welke eisen uw handleiding en documentatie van uw product moet voldoen. Bij Manualise helpen we u graag bij het samenstellen van een handleiding die volledig voldoet aan de eisen van de richtlijn van uw product.

Maaltijdbox vergelijken een nieuwe trend


maaltijdbox

Of je het nou hebt over verzekeringen, leningen, mobiele telefoon abonnementen of hypotheken, er zijn vele websites die deze diensten met elkaar vergelijken, en daar maken we gretig gebruik van, zo kun je door middel van deze websites snel zien waar de rente het laagst is, welke verzekering het beste is en of waar je nieuwe telefoon het aantrekkelijkst geprijsd is. Geheel onverwacht zien we deze vorm van vergelijkings-websites ook opduiken in de foodsector en dan met name de maaltijdbox vergelijkings-websites.


Sterker nog je ziet op het internet een ware concurrentie strijd ontstaan tussen de vergelijkings-websites, er zijn er inmiddels erg veel, en de een is lang niet zo goed en met aandacht voor het onderwerp gemaakt als de ander, wat het lastig maakt voor de bezoekers, als bezoeker wil je alleen maar informatie die correct is en actueel, veel van deze websites zijn dat niet, en zijn alleen maar gemaakt om snel geld te verdienen door middel van het plaatsen van advertenties van deze maaltijdbox aanbieders.

Gelukkig zijn er ook een paar die met veel passie en aandacht hun website onderhouden, dit zijn mensen die zelf uit de foodsector komen en veel ervaring hebben met diensten zoals de maaltijdbox en gerelateerd, deze websites zijn ideaal voor mensen die nog veel vragen hebben en bijvoorbeeld eerst ervaringen van anderen willen lezen voordat ze een besluit nemen, deze vergelijkings-websites zijn informatief, objectief en vind je er veel tips en trucs waarmee de aanschaf van een bepaald product een stuk aangenamer wordt.

Je kan er als consument snel de verschillen vinden in kwaliteit, opties en niet geheel onbelangrijk de prijs. Ook zijn deze maaltijdbox vergelijkers ontzettend goed geïnformeerd over alle mogelijke aanbiedingen en vind je er altijd wel een interessante korting voor jouw box naar keuze.

Door deze ontwikkeling die door de vele verschillende maaltijdbox bezorgers is ontstaan zie je ook de trend van boxhoppers, waar de verkopers zoals HelloFresh, Beebox en Marley Spoon graag vaste klanten willen die een wekelijkse maaltijdbox laten bezorgen, zie je dat door de vele keuze dat er een trend is ontstaan waar mensen elke week of om de paar weken van aanbieder wisselen om zo nog gevarieerder te kunnen eten maar vooral om gebruik te kunnen maken van de vele aanbiedingen waar mee geadverteerd wordt.

Het is niet ondenkbaar dat dit soort vergelijkings-websites steeds vaker zullen opduiken in meerdere markten, zoals hier boven genoemd maar ook in de kleding, meubels en elektronica vind je veel vergelijkers, de verwachting is dat er de aankomende tijd meer van dit soort expert websites zullen komen die gericht zijn op voeding. We doen steeds vaker onze boodschappen online, en verschijnen er meer diensten die boodschappen bij je thuis bezorgen na bestelling in hun webshop, en is het dus onvermijdelijk dat er meer vergelijk websites zullen komen.

www.maaltijdbox.nu is de maaltijdbox vergelijker van Nederland en België, waar je op basis van je regio / adres en binnen verschillende categorieën kan zoeken naar bezorgdiensten en gerelateerd.

Gezond en lokaal eten steeds populairder


gezond eten

Steeds meer Nederlanders kiezen voor verse lokale producten, waar het eerst begon met biologisch eten zie je dat binnen deze trend meer mensen, voor lokaal kiezen naast puur en duurzaam, de reden hiervoor valt vooral toe te wijzen aan de maaltijdboxen die zo,n 2 jaar geleden begonnen aan hun opkomst en inmiddels niet meer weg te denken zijn. Deze maaltijdboxen en om als voorbeeld even HelloFresh te nemen, hebben ervoor gezorgd dat we beter met onze voeding omgaan en dat we hier bewuster van worden.


De maaltijdbox laat zien dat iedereen zonder al te veel moeite met lokale ingrediënten, die vaak direct bij de boer vandaan komen, gezonde en lekkere recepten kan bereiden. Omdat wij gewoonte dieren zijn en van gemak houden reiken we altijd naar de supermarkt producten, deze producten zijn niet altijd even vers en gezond, zo,n 90% van wat in de supermarkt ligt is bewerkt of op de een of andere manier gemanipuleerd. Door de vele voedsel schandalen en programma’s op tv die ons hierop wijzen, zijn we ons hier bewust van en komt een maaltijdbox dienst maar al te goed van pas.

Ondanks dat wij Nederlanders nogal kritisch zijn over van alles en nog wat, en overal wel over kunnen klagen zijn er voor de maaltijdbox maar weinig nadelen te vinden en alleen maar voordelen, natuurlijk is de marktleider HelloFresh regelmatig negatief in het nieuws geweest, door de manier van verkoop en vooral de opdringerige straat verkopers, maar dit staat los van de voordelen die een dergelijke foodbox met zich meebrengt.

In deze drukke snelle maatschappij, waarin gezin en carrière vaak op de eerste plaats komen, is tijd een kostbaar iets, bijna iedereen heeft het te druk, daar komt bij dat we lang niet zo gezond eten als we denken. De maaltijdbox maakt hier korte metten mee en bespaard je een hoop tijd, je eet gezonder door middel van verse producten, gerechten die door professionals worden bedacht en jij in een mum van tijd op tafel kunt zetten, andere voordelen zijn, dat het erg leerzaam, inspirerend en sociaal is.

HelloFresh heeft deze markt opengebroken en de foodbox in het groot aan Nederland voorgesteld, en daarmee de kans gegeven aan vele andere bedrijven om ook in deze markt te springen, zo had het bedrijf binnen een korte tijd een aantal grote concurrenten zoals de Allerhande Box, Marley Spoon maaltijdboxen en Mathijs Maaltijdbox, maar dat is niet alles, want door deze ontwikkelingen zie je ook weer veranderingen ontstaan binnen deze niche markt, zo zie je dat de kleinere box bezorgers zich nog meer richten op biologische en duurzame ingrediënten die van lokale boeren vandaan komen.

Bedrijven zoals De Krat, Streekbox en Beebox zijn zulke bezorgers die pure producten direct vanaf de boer bij jouw thuis bezorgen met stap voor stap recepten instructies waardoor koken met verse producten en heerlijke gerechten kinderspel wordt.

Door de verschuivingen binnen deze markt zie je ook steeds meer bedrijven die zich in plaats van een maaltijdbox richten op complete webshops met producten van de boer, zo kun je bij Verse Oogst, Vers Van De teler om er een paar te noemen, al je boodschappen doen via hun webshop, deze producten worden dan bij de boer gehaald en bij je thuis bezorgd.

Een ander opvallende verschuiving die meer naar de foodboxen neigt en daar een aftreksel van is, zijn de koelverse maaltijden. Een gezonde variant van de kant en klare maaltijden die je uit de supermarkt kent, deze maaltijden worden bereid door een professionele chef-kok met lokale duurzame ingrediënten zonder toevoegingen, na het bereiden wordt het op de best mogelijke manier in gekoeld en direct bij jou thuisbezorgd, zodat jij zeer verse maaltijden kunt eten die je alleen nog hoeft op te warmen.

Dit zijn stuk voor stuk positieve ontwikkelingen die plaats kunnen vinden door de groei van ons online shop gedrag, de vele webshops en de bewust wording van gezond eten.

Technisch illustreren

technisch illustrerenEen handleiding met illustraties heeft veel voordelen maar technisch illustreren vraagt wel om kennis en ervaring. Bij Manualise kunt u terecht voor professionals die technisch illustreren op hoog niveau en uw handleiding voorzien van alle benodigde illustraties. Wij werken met het softwareprogramma Solidworks composer, hetgeen eveneens veel voordelen met zich meebrengt. Zo kunnen wij te allen tijde uw illustraties aanpassen indien gewenst, kunnen wij technisch illustreren tijdens het ontwerpen van uw handleiding waardoor de handleiding “meegroeit” met uw product en leveren wij met behulp van deze software illustraties van hoge kwaliteit.

De voordelen van technisch illustreren

Een handleiding die is voorzien van duidelijke illustraties heeft veel voordelen. Zo kan de koper van uw product kijken hoe het eindproduct eruit komt te zien en vervolgens met behulp van een installatiehandleiding het product monteren. Door technisch illustreren zijn alle stappen van de montage duidelijk weergegeven. Sommige mensen vinden het lezen van een handleiding niet gemakkelijk en zullen veel meer belang hebben bij het zien van duidelijke illustraties. Tenslotte kan technisch illustreren ook kostenbesparend werken omdat u in sommige gevallen geen vertaling van de handleiding hoeft te laten maken of veel minder tekst hoeft te laten vertalen.

Manualise en technisch illustreren

Manualise kan voor u elke handleiding technisch illustreren. Of het nu gaat om grafieken, tabellen of om fysieke illustraties van producten zoals een auto of technisch apparaat. Wij hebben ervaren illustratoren in dienst die aan de hand van 3D CAD-bestanden, schetsen en foto’s technisch illustreren. Denk verder aan diagrammen, symbolen, pictogrammen of iconen. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt over de mogelijkheden en tarieven. Wij kunnen u alles omtrent uw handleiding uit handen nemen, van ontwerp tot schrijven en illustreren en adviseren u ook over wet- en regelgeving, CE-markering en machinerichtlijnen.

Karpet, tapijt, laminaat aanschaffen in leiden en omgeving

Karpetten LeidenHeeft u een woning of bedrijfspand in Leiden of in de omgeving van Leiden kijk dan eens naar het grote aanbod van Rodenburg-Van der Weel op het gebied van woninginrichting. U kunt bij ons terecht voor alle facetten van woninginrichting waaronder de bekleding van de vloer. Een ruim aanbod uit karpetten, tapijten en laminaat maar ook vloerkleden, inloopmatten en pvc-vloeren vindt u bij ons. Kom eens kijken in de woonwinkel in Leiderdorp. Naast de grote keus uit verschillende mogelijkheden voor vloerbedekking vindt u bij ons ook gordijnen, jaloezieen, zonwering en shutters. U kunt dus de gehele woning inrichten en aankleden volgens uw wens en de kleuren op elkaar afstemmen. Heeft u hulp nodig bij uw keuze uit karpet, laminaat, tapijt of andere onderdelen van de aankleding vraag dan advies aan onze interieurstylist.

Het aanbod karpet, laminaat en tapijt

Laminaat is redelijk eenvoudig zelf te leggen maar wij nemen u dat ook graag uit handen. Laminaat is ook geschikt voor woningen met vloerverwarming en heeft een gunstig effect op de akoestiek. Kiest u voor een klikverbinding dan heeft dit voordelen: eenvoudige installatie: planken knarsen en bewegen niet, een ruime keuze uit verschillende kleuren. Tapijt heeft ook veel voordelen. Indien u kiest voor tapijt dan geeft dit een arme uitstraling, het werkt geluiddempend, warmte-isolerend, is veilig in verband met uitglijden en het voelt prettig aan de voeten. Rodenburg-Van der Weel helpt u bij uw keuze en adviseert u tapijt te combineren met een inloopmat tegen binnenkomend vuil. Handgeknoopte tapijten, de zogenaamde karpetten geven een extra warme sfeer aan uw interieur en u kunt door karpetten te gebruiken afzonderlijke hoekjes creëren binnen één ruimte. Kies bij Rodenburg-Van der Weel in Leiderdorp uit een groot assortiment karpetten uit onder meer Nepal, Pakistan en Marokko, in verschillende knoopdiktes verkrijgbaar. Wij leveren ook in Leiden en wijde omgeving.

Andere vloerbedekking soorten

Naast karpetten, laminaat en tapijt kunt u bij Rodenburg-Van der Weel ook terecht voor inloopmatten, linoleum en pvc-vloeren. U heeft altijd een ruime keus uit kleuren en uitvoeringen en wij adviseren u graag bij uw keuze. Zoekt u in Leiden of omgeving naar een meubelstoffeerder die uw bank of stoel weer als nieuw bekleedt, nieuwe gordijnen of shutters en zonwering? Ga naar de woonwinkel en laat u verrassen door het grote en gevarieerde assortiment. Wij bezorgen, meten in en installeren in Leiderdorp, Leiden en omgeving.

CE markering

CE-markeringCE markering is een veelbesproken onderwerp als het gaat om de vraag aan welke eisen een handleiding moet voldoen. Wanneer een product is voorzien van deze markering voldoet het product namelijk aan bepaalde veiligheidseisen en ondervindt het geen belemmeringen aan de eigen voorschriften van de individuele lidstaten. CE staat voor Conformité Européenne, wat zoiets betekent als ‘in overeenstemming met de Europese regelgeving’. Het uitgangspunt van CE markering is de verzameling van richtlijnen die vallen onder de Europese Nieuwe Aanpak Richtlijnen.

Eisen van een gebruikershandleiding

Voor veel producten moet aan de hand van de CE richtlijnen een gebruikershandleiding worden opgesteld. Deze handleiding moet de gebruiker informeren om het product optimaal te kunnen gebruiken, maar moet de gebruiker ook informeren over de eventuele gebruikersrisico’s die het product met zich meebrengt. De eisen die worden gesteld aan het opstellen van de handleiding zijn afhankelijk van de richtlijnen waar het product onder valt. Dat kan één richtlijn zijn, maar veel producten vallen binnen het toepassingsgebied van meerdere richtlijnen.

Richtlijnen en bijbehorende eisen

Manualise heeft een overzicht samengesteld waarin u de richtlijn(en) terug kunt vinden waar uw product onder valt. Aan iedere richtlijn is een aantal eisen gekoppeld waar uw handleiding en documentatie aan moet voldoen. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt om hem up to date te houden. De richtlijnen in dit overzicht zijn bindend, wat inhoudt dat de individuele lidstaten in principe geen zwaardere of aanvullende eisen meer kunnen stellen.

Heeft u vragen?

Als u meer wilt weten over de richtlijnen of de bijbehorende eisen adviseren wij u contact met ons op te nemen. Wij informeren u graag over CE markering en de eisen die worden gesteld aan de handleiding en documentatie van uw product. Bij Manualise helpen we u graag verder om ervoor te zorgen dat uw handleiding aan alle benodigde eisen voldoet.